Search

Türkçeleştirilmiş Gençliğe Hitabe

19 Ocak 2014 Pazar

ATATÜRK' ÜN GENÇLİĞE SESLENİŞİ

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk bağımsızlığını, Türk cumhuriyetini, sonsuza dek, korumak ve savunmaktır.
Varlığının ve geleceğinin tek temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. Gelecekte de, seni, bu hazineden, yoksun etmek isteyecek, iç ve dış düşmanların olacaktır. Bir gün, bağımsızlığını ve cumhuriyeti savunmak zorunluluğunda kalırsan, göreve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanak ve şartlarını düşünmeyeceksin! Bu olanak ve şartlar, uygun olmayan bir nitelikte ortaya çıkabilir. Bağımsızlık ve cumhuriyetine kötülük edecek düşmanlar, bütün dünyada eşi görülmemiş bir galibiyetin temsilcisi olabilirler. Zorla ve hile ile yüce vatanın bütün kaleleri alınmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve ülkenin her tarafı harekete geçilerek işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şartlardan daha acı verici ve daha tehlikeli olmak üzere ülkenin için de, iktidara sahip olanları aymazlık ve sapkınlık ve hattâ hainlik içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri kişisel çıkarlarını, işgal edenlerin siyasî amaçlarıyla birleştirebilirler. Millet, yoksulluk ve zorunluluk içinde perişan ve güçsüz düşmüş olabilir.
Ey Türk geleceğinin evlâdı! İşte, bu durum ve şartlar içinde de, görevin; Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki soylu kanda, vardır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate